Film “Svako ima svoj Everest” šalje poruku o univerzalnim životnim vrijednostima

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda ugostio je danas Tomislava Cvitanušića, bosanskohercegovačkog alpinistu, koji je nedavno zakoračio na “krov svijeta”- Mount Everest.

Tomislav je zabilježio ovaj uspješan poduhvat realizacijom filmskog projekta kojeg je nazvao – “Svako ima svoj Everest”. Kako Tomislav kaže, cilj filma je nadahnuti druge.

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, na čelu s ministrom Magodom, prepoznalo je važnost filma, te pružilo značajnu finansijsku podršku za njegovu realizaciju.

“Čast mi je što sam imao priliku ugostiti našeg svestranog sportistu i velikog čovjeka, koji svojim izuzetnim poduhvatima doseže najviše vrhove, od Trebevića do Mount Everesta, te na taj način promoviše BiH. Međutim, izuzetno je važno spomenuti da ovim filmskim projektom Tomislav šalje poruku o univerzalnim životnim vrijednostima, te s nestrpljenjem očekujem premijeru filma”, naglasio je ministar Magoda.

Dodao je i to kako je s ushićenjem pratio uspon bh. alpiniste do vrha Mount Everesta, te s ponosom dočekao vijest o završetku ovog uspješnog poduhvata.

Cvitanušić je zahvalio ministru Magodi na današnjem prijemu i na tome što je ovu priču prepoznao i podržao.

Film “Svako ima svoj Everest” autorski potpisuju Midhat Mujkić i Tomislav Cvitanušić, a premijera filma će biti upriličena u subotu, 9. septembra, u Bosanskom kulturnom centru, u okviru šestog AJB DOC Film Festivala.

Radio AS