Forto obišao radove na tramvajskoj pruzi i poručio da Sarajevo postaje evropska metropola

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, u pratnji ministra saobraćaja Adnana Štete, obišao je radove na tramvajskoj pruzi, gdje su sa izvođačem radova razgovarali o aktivnostima koje se trenutno realiziraju na terenu.

Podsjetivši da građani kao najveći problem u Kantonu mahom navode javni prijevoz, premijer Forto je još jednom potcrtao opredjeljenje Vlade da ulaže u saobraćaj, o čemu svjedoči podatak da se radi o resoru s najvećim budžetom.

“Projekti u javnom prijevozu se razvijaju. Ide rekonstrukcija pruge, njeno širenje do Hrasnice, novi trolejbusi, novi tramvaji, mreža za trole do Vogošće, restruktuiranje GRAS-a…  Sve može i sve ide. Sa ovakvim timom u Vladi, ministrom i političkom voljom sve je moguće, blizu i na dohvat ruke. Kada svoj posao razumijevamo kao obavezu da odgovaramo na potrebe građana ne možemo pogriješiti. Samo je bitno slušati građane i efikasno odgovarati na njihove potrebe”, naveo je premijer Forto.

Kako je dodao, svjestan je da se građanima teško osjećati dostojanstveno u starim vozilima gradskog saobraćaja koji još kruže našim ulicama.

“Čekamo dan kada će građani Sarajeva imati uslove za dnevne rutine dostojne evropske metropole, kada će zahtjeve za boljim javnim prijevozom zamijeniti neki drugi, važniji. Nećemo čekati dugo”, zaključio je premijer Forto.

Radio AS