Gala koncert u izvedbi solista Opere NPS i Sarajevske filharmonije 27. juna

U sklopu specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo “Kultura na ulice 2023” u utorak, 27. juna s početkom u 21 sat na pozorišnom trgu Susan Sontag bit će upriličen Gala koncert u izvedbi solista i hora Opere NPS i Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati maestra Samra Glamović i maestro Dario Vučić.

Pred sarajevskom publikom nastupit će solisti Narodnog pozorišta Sarajevo Jasmin Bašić, Aida Čorbadžić, Katarina Kikić Marić, Melisa Hajrulahović, Amir Saračević, Ivan Šarić, Marko Kalajanović, Denis Isaković i Ileš Bečei.

Na programu će biti izvedene numere svjetski priznatih kompozitora poput: Miroslava Špilera, Jakova Gotovca, Emmericha Kálmána, Jacquesa Offenbacha, Giuseppea Verdija, Giacoma Puccinija, Georgesa Bizeta, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Johanna Straussa, te Bedřicha Smetane.

“Kultura na ulice 2023” je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat “Kultura na ulice” je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta “Kultura na ulice” je da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Radio AS