Gibonni i Nikša Bratoš najavili spektakularni koncert u Sarajevu koji će održati 27. maja

Zlatan Stipišić Gibonni i Nikša Bratoš najavili su spektakularni koncert koji će održati 27. maja u Dvorani Mirza Delibašić (KSC Skenderija) s početkom u 20:30 sati.

Između ostalog su najavili da će se nastupiti i Dino Šaran, frontmen benda Letu štuke te brojni drugi muzičari.

“Veselim se, Sarajevo. Vidimo se. Hvala svima koji misle doći. Ovi koje ne misle doći, možda ste pametno uradili, ali ovi su još pametniji što će doći”, našalio se Gibonni.

Nakon 12 godina od solističkog koncerta i šest godina od zajedničkog koncerta s Oliverom Dragojevićem, Gibonni se vraća u zagrljaj Sarajeva sa svojim neprolaznim hitovima te novim singlovima.

Ulaznice za parter koštaju 20 KM, za tribine 30 KM, a za VIP Backstage 50 KM. Možete ih nabaviti putem servisa Kupi Kartu, na blagajni Bosanskog kulturnog centra i na platou Skenderija.

Gibonnijeva muzika je svojstvena po melanholičnoj mediteranskoj atmosferi i intimnoj lirici. Njegove pjesme izvodili su brojni poznati hrvatski umjetnici, a na mnogim su događajima osvajale prestižne muzičke nagrade. Njegove je muzičke korijene lako pronaći jer je njegov otac, Ljubo Stipišić, vjerojatno najaktivniji arhivar hrvatskih tradicionalnih pjesama i cijenjeni etnomuzikolog.

Radio AS