Grad Sarajevo naplatio loše ozvučenje novogodišnjeg koncerta Dubioze kolektiv

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić otkrila je kako je Grad Sarajevo naplatio 35.000 KM bankovne garancije zbog lošeg razglasa na koncertu Dubioze kolektiv u novogodišnjoj noći.

“Kritike za loš razglas u novogodišnjoj noći su bile opravdane i želim vas obavijestiti da smo naplatili bankovnu garanciju za uredno izvršenje ugovora u iznosu od 35.000 KM”, navela je.

Dalje je kazala da je s tim u vezi Grad Sarajevo angažovao stručno pravno lice u cilju utvrđivanja urednosti ispunjenja ugovornih obaveza.

“Utvrđeno je da prilikom instaliranja opreme nije predviđena ravnomjerna reprodukcija duž čitavog prostora koji je bio predmet ozvučavanja od Vječne vatre do Radićeve ulice. Prethodno sam smatrala, prije svega svojom zakonskom obavezom, a posebno vođena osjećajem odgovornosti prema našim građankama i građanima i odgovornom trošenju javnog novca”, zaključila je.

Javni doček Nove godine u Sarajevu uz nastup bh. grupe Dubioza kolektiv okupio je 25.000 ljudi ispred Vječne vatre, no nakon koncerta nisu svi bili zadovoljni organizacijom dočeka, binom, i razglasom.

Također, posjetitelji su uputili i kritike na račun benda koji se na pozornici pojavio u 23 sata, a završili su nastup u 00:45, s tim da su u ponoć imali i pauzu. Uz to, dijelu publike je smetalo i to što su gotovo više pričali nego pjevali, a neki spominju i šale koje nisu “prolazile” kod publike.

Radio AS