Građanima Sarajeva od sada je na raspolaganju prvi call centar u domovima zdravlja

Kako bi unaprijedio svoje usluge i poboljšao kontakt sa pacijentima, rukovodstvo JU Dom zdravlja Sarajevo jučer je otvorilo prvi call centar koji će biti na usluzi građanima, u bilo kojem dobu dana.

Prilikom predstavljanja izvještaja o radu za period od prvog januara 2022. godine do 31. marta 2023. godine, direktor JU Dom zdravlja Sarajevo predstavio je niz novosti koje su uvedene u kantonalni zdravstveni sistem, a sve u cilju poboljšanja usluge.

JU Dom zdravlja nabavio je prvu komoru i hladni lanac u Sarajevu te će tako, ubudućem periodu, lijekove i vakcine moći čuvati u svojoj ustanovi.

“Obezbjedili smo prvu komoru i hladni lanac u Sarajevu. Do sada, kada smo trebali koristiti lijekove i vakcine, morali smo ih dovoziti iz Mostara. Imamo hladnu komoru gdje možemo čuvati lijekove, vakcine”, naglasio je danas direktor Abel Baltić.

Također, za bolju uslugu pacijentima, nabavljena su i nova sanitetska vozila i kardiomobili sve, kako je danas rekao Baltić, za kvalitetniju zaštitu građana.

Ujedno, nabavljena je i nova uniforma koja – kako je to špekulisano – ne sadrži kancerogene materijale, s obzirom da su prošle sve potrebne kontrole.

Ono po čemu se JU Dom zdravlja Sarajevo također može pohvaliti jeste time da je od jučer uspostavljen i u funkciju stavljen prvi call centar jedne javne ustanove.

“Tokom pandemije koronavirusa, pa i nakon njega, zaprimili smo mnogo žalbi građana da skoro nikako, ili posve teško, mogu stupiti u kontakt sa nama. Dugo smo razmatrala šta bi bila najbolja opcija i došli do ideje o uspostavljanju call centra”, kaže Baltić.

Telefonski broj call centra je 033 – 258 – 200 i građani će se putem njega moći informisati i posavjetovati.

Radio AS