GRAS-ov autobus će od sutra prevoziti volontere do prostorija udruženja Pomozi.ba u Blažuju

Ministarstvo saobraćaja KS ustupit će jedno vozilo udruženju Pomozi.ba u svrhu prevoza volontera koji će pomagati pri sortiranju i pakovanju robe za slanje Turskoj i Siriji.

Danas je u prostorijama udruženja Pomozi.ba u Blažuju počelo sortiranje i pakovanje robe koju su prethodnih dana prikupljali u svrhu slanja pomoći Turskoj i Siriji koje se trenutno suočavaju sa katastrofalnim posljedicama razornog zemljotresa.

Građani BiH pokazali su zaista veliko interesovanje i s toga je danas u prostorijama udruženja bilo prisutno približno 600 volontera.

Iz tog razloga, ususret je izašlo i Ministarstvo saobraćaja KS i simboličnim činom odlučilo pomoći.

“Uz odobrenje Ministarstva saobraćaja KS, KJKP GRAS nam je ustupio autobus koji će voziti od sutra do četvrtka volontere studente UNSA, ali i sve druge koji žele da volontiraju na sortiranju i pakovanju donacija za Tursku i Siriju”, navodi se.

Autobus kreće svakog jutra u 8:30 sati sa tramvajskog stajališta Baščaršija i stajaće na svim usputnim tramvajskim stanicama do stajališta Energoinvesta kako bi pokupio volontere, a povratak iz Blažuja je planiran u 17 sati.

Iz udruženja Pomozi.ba se zahvaljuju Ministarstvu saobraćaja KS i ministru Adnan Šteta , kao i KJKP GRAS i direktoru Senadu Mujagiću.

Radio AS