GRAS: U ponedjeljak privremena izmjena režima saobraćaja

Preduzeće Gradski saobraćaj d.o.o. Sarajevo (GRAS) obavijestilo je korisnike da će zbog provođenja mjera sigurnosti javnog okupljanja u organizaciji Pokreta “Majke enklave Srebrenica i Žepa” u ponedjeljak, 9. maja 2022. od 11.55 do 13.00 sati doći do privremene zabrane saobraćaja u ulici Maršala Tita.

Zabrana će biti na dijelu spomenute ulice od raskrsnice sa ulicom Kaptol do raskrsnice sa ulicom Koševo, a tramvajski saobraćaj će se odvijati na relaciji Čengić Vila – Željeznička stanica, te neće biti u funkciji na relaciji Tehnička škola – Baščaršija – Tehnička škola,

Također, autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će umjesto sa Vijećnice polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Skenderija u oba smjera saobraćat će trolejbuskom trasom.

Osim toga, i linija 16b Dom Armije – Koševsko Brdo mijenjat će polazni terminal, te će umjesto s Doma Armije polaziti sa terminala Drvenija.

Vrijeme potpune obustave saobraćaja u navedenoj ulici u naznačenom terminu utvrđuju operativni organi MUP-a u zavisnosti od situacije na terenu, saopšteno je iz GRAS-a.

Radio AS