Grupa Konvoj objavila novi singl i spot za pjesmu “Balkan Dert”

Sarajevska grupa Konvoj objavila je novu pjesmu “Balkan Dert” koja predstavlja manifest generacije.

Pjesma “Balkan Dert” benda Konvoj manifest je generacije, uništene mladosti i snova o boljem sutra koje se još ne nazire, nepravdi koja postaje zakon u surovom svijetu gdje humanost i čast usamljeno brane posljednji bastion nade.

“Mi pripadamo generaciji uništene mladosti, koja još uvijek željno očekuje da se oblaci tame i zla raziđu. Kada smo pomislili da smo svojom krvlju odbranili slobodu, pali smo u zamku pošasti današnjeg društva, okovanog u kriminalu vlasti loših pojedinaca koji nam kroje sudbinu”, poručili su iz benda Konvoj.

Konvoj pored oštre poruke, donosi i zanimljivu kombinaciju gitarskog rock zvuka sa primjesama balkanskog melosa i melanholičnih vokalnih ispjevavanja.

“Za ovu pjesmu volimo reći da je pjesma-album, jer smo joj se detaljno posvetili kako muzički tako i konceptualno. Sam spot možda na najbolji način oslikava pomiješane emocije koje smo opjevali u pjesmi, kroz maestralnu izvedbu prvakinje bosanskohercegovačkog glumišta, Tatjane Šojić”, navode iz benda Konvoj.

Stihove pjesme potpisuje Hamdija Salihbegović, dok zajedno s njim muziku i aranžman potpisuje i Nedžad Merdžanović. Pjesma je snimljena i miksana u studiju Antika, a mastering pjesme urađen je u Sage Audio studiju iz Nashville-a. Scenarij potpisuje Nejra Babić, kameru Ervin Golubović, kostime Emina Hodžić-Adilović, a za šminku je bila zadužena Renata Ponjević.

Radio AS