Ida Prester objavila pjesmu za Nizamu Hećimović i pokrenula kampanju protiv nasilja nad ženama

Hrvatska pjevačica Ida Prester danas je zvanično objavila pjesmu posvećenu ubijenoj Nizami Hećimović iz Gradačca i pokrenula kampanju protiv nasilja nad ženama pod nazivom “Štit”.

Potaknuta femicidom koji je potresao region u augustu ove godine kada je muškarac snimao ubojstvo svoje partnerice, hrvatska pjevačica posvetila je spot za pjesmu “Štit” ubijenoj Nizami Hećimović i zajedno s brojnim ličnostima označila početak istoimene kampanje.

“Nasilje je svuda oko nas, ne smanjuje se nego povećava, posebno prema ženama. Svakih desetak dana čitamo o novim žrtvama stradalima od ruku svojih partnera. Šta možemo? Kako zaštititi te žene, ranjene, uplašene, u panici? Kako obuzdati taj val agresije povrijeđenog ega koji vodi u (auto)destrukciju?”, napisala je ranije na svom Instagram profilu.

Ida je pjesmu napisala nedugo nakon tragičnog događaja, a za aranžman je bio zadužen hrvatski sastav Pocket Palma, dok je back vokale otpjevala Josipa Granić.

Za spot su bili zaduženi Romano Nikolić (reditelj), Zoran Garača (montažer spota), Leptir produkcija zajedno s menadžericom spota Sarom Mariom Knežević, a producent spota bio je Miroslav Kosanović.

U kampanju i spot uključile su se poznate osobe iz regije kao što su: Goran Bogdan, Dino Rađa, Frenkie, Kontra, Nadine Mičić, Mirela Lela Laković, Seka Aleksić, Tomislav Cvitanušić, Milena Radulović, Anđelka Prpić, Bane Trifunović, Andrija Milošević, Zoran Šprajc, Miljenko Jergović i brojni drugi.

Radio AS