Italijanski glumac Mattia Carrano dolazi u Sarajevo, za danas na OFF-u planirano 19 projekcija

Petnaesti Telemach Omladinski Film Festival Sarajevo polako ulazi u svoju završnicu.

Nakon niza muzičkih događaja i desetina filmskih projekcija, sutra od 21 sat je dodjela nagrada, nakon čega slijedi koncert grupe Letu štuku. No, posjetioce Festivala i danas očekuju brojni sadržaji, te 19 filmskih projekcija.

Gledaoci od 20.30 sati na lokaciji Ilidža Open Air mogu pogledati film “The Wolf and The Lion”, od 21.00 sat u otvorenom kinu Vils Summer Screen imaju priliku gledati film “Naša svakodnevna priča” u okviru novog programa Festivala – OFF Retrospektiva.

U kinu Poli Open Air Gimnazijska od 21.00 sat planirana je projekcija filma “The Lost Boys”.

Posjetioci već od 14.00 sati u Pozorištu mladih imaju priliku gledati seriju kratkih filmova u okviru programa “OFF Generation Shorts”, nakon čega je planiran razgovor publike s članovima filmskih ekipa.

Za 12.00 sati u Pozorištu mladih planirano je druženje publike sa ekipom filma “The Lost Boys”.

Iako svi programi OFF-a bilježe veliko interesovanje, posjetioci ipak najviše iščekuju specijalog gosta Festivala mladog, proslavljenog italijanskog glumca koji danas stiže u Sarajevo. Mattia Carrano, biće jedan od specijalnih gostiju Festivala, a na ceremoniji dodjele nagrada biće mu uručen prsten Festivala za Best new apperance.

Mattia Carrano, 22-godišnjak, glumio je u prvoj sezoni Amazonove serije “Prisma” koja već bilježi milionske preglede. Javnosti je iz prošlosti poznat kao mladi uspješni sportista, a već sada budućnost mu je zagarantovana u svijetu glume.

“Prisma” je drama za mlade ali i odrasle od osam epizoda izgrađena na složenom odnosu između identiteta, aspiracije, fizičkog izgleda i seksualne orijentacije, grupe tinejdžera u Latini, gradu u blizini Rima, saopšteno je iz Omladinskog Film Festivala.

Radio AS