Iz GRAS-a pojasnili šta će biti s kartama na kojima je već odštampana stara cijena

Iz KJKP GRAS uputili su građanima važno obavještenje povodom stupanja na snagu nižih cijena karata za javni gradski prijevoz, koji se odnosi na karte na kojima je već odštampana stara cijena od 1,60 i 1,80 KM.

Kako su rekli iz GRAS-a, popisane su karte kod vozača i biletara sa odštampanom cijenom od 1,60 KM i 1,80 KM.

“One će se nastaviti prodavati po cijeni od 1,40 KM do isteka zaliha ovih karata”, navode iz GRAS-a.

Podsjećamo, od danas se primjenjuje nove cijena karte javnog gradskog prijevoza putnika na području Kantona Sarajevo.

Cijena pojedinačne karte za jednu zonu u Kantonu Sarajevo iznosi 1,40 KM, umjesto dosadašnjih 1,60 KM i primjenjivat će se do 31. decembra 2022. godine, dok cijena jedinične karte za komercijalnu liniju ostaje ista i iznosi 2 KM.

“Obavještavamo korisnike javnog gradskog prevoza da je u cilju pripreme realizacije Sporazuma o utvrđivanju stvarne cijene koštanja komunalne usluge javnog linijskog prevoza putnika na području KS, a koji se zaključuje između Vlade KS i prevoznika došlo do izmjene cijene pojedinačne karte za prevoz u A zoni sa 1,60 KM na 1,40 KM, kao i cijene karte kod vozača sa 1,80 KM na 1,40 KM, te cijene dječije tramvajske i trolejbuske karte sa 1,10 KM na 0,70 KM. Dakle, od 01.08.2022. godine cijena pojedinačne jedinstvene karte za prevoz u A zoni u kiosku i kod vozača iznosi 1,40 KM”, navode iz GRAS-a.

Radio AS