Jedinstveni muzički događaj u Sarajevu 11. maja: Tribute to Sade nastupa u BKC-u

Sarajevski muzički sastav Tribute to Sade je spreman da vas oduševi emotivnim tonovima hitova jedne od najutjecajnijih pjevačica svih vremena, Helen Folasade Adu, poznatije kao Sade.

Ovaj jedinstveni muzički događaj će se održati 11. maja 2023. godine, u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu sa početkom u 19:30 sati.

Pod vodstvom talentovanog pijaniste Adisa Vuge, Tribute to Sade čine solo vokal Adna Šestić, solo gitara Josip Vukoja, Nihad Malićbegović na bubnjevima, saksofonista Adnan Cico, Adi Isaković na bas gitari, Jasmir Muratović na ritam gitari, ali i još nekoliko prijatelja okupljenih povodom ovog događaja.

Publika će uživati u prepoznatljivom zvuku koji je obilježio karijeru ove legendarne pjevačice kroz brojne hitove kao što su “Smooth Operator”, “No Ordinary Love”, “The Sweetest Taboo”, “Is it a crime” i mnoge druge.

Gosti događaja će imati priliku da degustiraju različite vrste vrhunskih vina, renomiranih regionalnih i evropskih vinarija, koja su Fina Vina pažljivo probrala za goste. Torte i To će se pobrinuti da nepca ne ostanu uskraćena za savršene i slatke zalogaje. Ovaj događaj će biti savršeno iskustvo za sve ljubitelje muzike, kulture i vrhunskih, finih vina.

Ulaznice su dostupne od 27. aprila i mogu se kupiti online, putem portala cinea.ba ili u Caffe Baru Opera po cijeni od 20,00 KM. Cijena ulaznice uključuje degustaciju vina, kao i pomenute slatke zalogaje.

Radio AS