Kanton Sarajevo: Dodijeljena sredstva za 16 projekata za mlade, otvoren i novi javni poziv

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo dodijelilo je 75.762,14 KM za realizaciju 16 projekata za mlade, koji su ispunili uvjete i kriterije za dodjelu sredstava po Javnom pozivu. 

Resorni ministar Pavle Krstić je potpisao ugovore sa 16 predstavnika udruženja/neprofitnih organizacija i studentskih organizacija, čiji su projekti prihvaćeni za sufinansiranje po Konačnoj rang listi po Javnom pozivu za sufinansiranje udruženja/neprofitnih organizacija i studentskih organizacija za projekte za mlade iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2023. godinu.

Kako ističu iz Ministarstva, kriteriji za javni poziv su oblikovani na način da potaknu i osnaže mlade ljude, da se aktivnije uključe u ostvarenje ciljeva Strategije prema mladima Kantona Sarajevo. 

Za ovu namjenu  u ovoj godini ostalo je još 35.000 KM neutrošenih sredstava  te je za njihovu dodjelu Ministarstvo raspisalo Javni poziv za sufinansiranje udruženja/neprofitnih organizacija i studentskih organizacija za projekte za mlade iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2023. godinu (II dio) koji je objavljen na zvaničnoj web stranici Ministarstva.

“Ovim putem pozivamo sva udruženja/neprofitne i studentske organizacije da apliciraju na navedeni javni poziv, te dostave svoje prijedloge projekata”, poručili su iz Ministarstva.

Radio AS