Karić i Hadžibajrić uručili poklone majci prvorođene bebe u 2022. godini u Općoj bolnici

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, posjetili su jutros Opću bolnicu gdje su uručili poklone povodom rođenja prve bebe u ovoj bolnici u 2022. godini.Uz čestitke majci Samki Hasibović koja je jutros u 7:10 sati na svijet donijela zdravog dječaka koji je dobio ime Vedad, načelnik Hadžibajrić i gradonačelnica Karić darovali su bebu novčanim darovima od po 500 KM.

S obzirom na to da su od 24. decembra, usljed pojave omikron soja virusa zabranjene posjete svim klinikama u okviru KCUS-a, nije bilo moguće posjetiti porodilju na Klinici za ginekologiju i porodiljstvo KCUS-a, koja se prva porodila u 2022. godini i na svijet donijela blizance.

Ipak, kako je najavio načelnik Hadžibajrić, nijedna beba neće biti zaboravljena i spremni su darovi za sve koje su se rodile sinoć od ponoći ili će se roditi do kraja dana.

“Sve bebe koje se rode u Sarajevu 1. januara dobit će naše čestitke i novčane darove. Odlučili smo da tako barem malo uljepšamo sumornu svakodnevnicu i početak ove godine, a i da olakšamo njihovim roditeljima. Prvorođenoj bebi i majci smo darovali 500 KM u želji da ih potroše u zdravlju i radosti, a sve ostale bebe, nevezano kojoj općini po rođenju pripadaju, dobit će od Općine Stari Grad po 300 KM”, izjavio je načelnik Hadžibajrić.

Gradonačelnica Karić uputila je čestitke sretnoj majci, kao i ljekarima i medicinskom osoblju Opće bolnice i zaželjela im sretan početak 2022. godine.

“Ovo je najljepši način za početak jedne godine i jednog novog poglavlja u životu porodice koja je dobila dijete. Od srca čestitam roditeljima i želim im da njihov dječak, kao i sve druge bebe, imaju sretno i bezbrižno djetinjstvo. Želim istaći da ćemo čim to bude moguće darovati i bebe blizance koji su se noćas rodili na Klinici za ginekologiju i porodiljstvo KCUS-a, odmah po izlasku iz bolnice”, izjavila je gradonačelnica Karić.

Podsjetimo, u Sarajevu su jutros dva sata iza ponoći na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu rođeni blizanci koji su tako postali i prve bebe rođene u 2022. godini u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

“Prve bebe rođene su jutros u 1:55 i 1:56 sati. Riječ je o dječacima blizancima”, potvrdili su iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za Klix.ba.

Radio AS