Karić uručila zlatnike Grada Sarajeva delegaciji AntiDayton pokreta

Jučer je u kabinetu gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić upriličen prijem za delegaciju AntiDayton pokreta povodom nedavnih aktivnosti u Turskoj.

Karić je delegaciju primila kako bi iskazala poštovanje i zahvalnost za njihove aktivnosti koje su proteklih mjeseci imali u zemljotresom pogođenoj Turskoj.

Grupa je volonterski boravila u kampovima za djecu u Siriji, uručujući im pomoć.

Djeca su u znak zahvalnosti nacrtala preko 500 crteža, ideja je da se napravi humanitarna izložba i da svi prilozi idu za djecu u Sirijskim kampovima.

Gradonačelnica Karić je ideju prihvatila.

“Gradonačelnica Sarajeva željela je iskazati poštovanje i zahvalnost za predstavljanje grada Sarajeva ali i Bosne i Hercegovine u najtežim danima za državu Tursku i njen narod ali i humanitarni rad usmjeren kako prema stradalima u Turskoj i Siriji tako i prema jetimskoj djeci Sirije”, naveo je Aličković.

Karić im je Nihadu Aličkoviću, Sadiku Menkoviću i Midhatu Hajdareviću uručila i zlatnike Grada Sarajeva, a dobit će ih i Alen Mahović i Nedžad Hodžić.

“Ovo je prvi put da je jedna institucija u Bosni i Hercegovini prepoznala angažman i rad AntiDayton pokreta kako na patriotskom putu tako i na humanitarnom polju”, naveli su.

(Klix.ba)

Radio AS