Karić zlatnicima odlikovala najbolje studente Univerziteta u Sarajevu

Na svečanosti u prostorijama sarajevske Vijećnice održana je dodjela odlikovanja najboljim studenticama i studentima Univerziteta u Sarajevu.

Njima je prestižno odlikovanje Zlatnika Grada uručila gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić koja je poručila kako će i u budućnosti brinuti o najboljim studentima.

“Danas sam najbolje studente Univerziteta u Sarajevu nagradila Zlatnicima Grada u znak zahvalnosti za trud i rad koji su uložili tokom studija.

Vi ste naša budućnost, pamet i šansa, nova generacija uspješnih mladih ljudi.

Kao gradonačelnica, vaša sugrađanka i neko ko je cijeli svoj život ulagao u obrazovanje, istinski se nadam da će Sarajevo i Bosna i Hercegovina biti vaš izbor i mjesto u kojem ćete graditi uspješne karijere”, rekla je Karić.

Dodala je kako će Gradska uprava Grada Sarajeva i dalje biti uz njih i da će njihov radi i u budućnosti biti prepoznat.

“Bila je velika čast meni, a vjerujem i svim dobitnicima priznanja, primiti od Vas pomenuto priznanje. Ovim putem želim i da Vas javno zamolim da koliko god ste u mogućnosti apelujete na poduzimanje svih mjera, radnji i aktivnosti za to nadležnih na nivou BiH na stvaranju odgovarajućeg pravnog okvira za prioritetno zapošljavanje ovakvih kadrova u Bosni i Hercegovini, te da ne dozvolite da pomenuta priznanja sa našim imenima i prezimenima ispunjavaju evidencije Službi za zapošljavanje.

To je nažalost stvarnost, ukoliko se ne stvori pravni okvir za prioritetno zapošljavanje dobitnika najvećih univerzitetskih priznanja u organima i institucijama svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.

Želim se boriti se u svojoj domovini kao većina mojih kolega i kolegica, te ne želim otići iz nje makar i ostala nezaposlena uprkos stručnim kvalifikacijama koje posjedujem.

Uvažena Gradonačelnice, još jednom veliko hvala! Duboko vjerujem Vama”, rekla je Ilda Čuljević, jedna od dobitnica ovog prestižnog priznanja.

Radio AS