Koncert Sarajevske filharmonije i grupe Regina u subotu na Trgu Susan Sontag

Sarajevska filharmonija i grupa Regina upriličit će koncert “Kad poludimo”, u subotu, 1. jula, na Pozorišnom trgu Susan Sontag sa početkom u 21 sat, u okviru specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo “Kultura na ulice 2023!”.

Povod za taj koncert je proslava stogodišnjice Sarajevske filharmonije i trideset godina od osnivanja grupe Regina.

Za člana grupe Regina Aleksandra Čovića zadovoljstvo je raditi sa orkestrom kakav je Sarajevska filharmonija, a za subotu naveče najavili su presjek pjesama koje su obilježile njihovu karijeru, a publika ih zna i rado sluša.

“Kad sam prije trideset godina počinjao raditi sa Grupom, nisam ni pretpostavljao da će moje pjesme izvoditi ozbiljan orkestar kao što je to Sarajevska filharmonija”, kazao je na konferenciji za novinare.

Najavio je novi spot grupe Regina za pjesmu “Dobro je”.

Direktor Sarajevske filharmonije Vedran Tuce kaže da će to biti jedan od koncerata kojima publika rado prisustvuje, a za period do početka naredne sezone planiraju još sličnih programa.

Dirigent Koncerta “Kad poludimo” je Nenad Tešić, a kao gosti nastupit će muzičari iz regije.

Festival “Kultura na ulice 2023!” je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava na javnim prostorima sarajevskih opština, pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo i u partnerstvu sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Radio AS