Koncert Željka Bebeka 13. avgusta zbog velikog interesa seli u Dom mladih

Koncert Željka Bebeka koji će se održati u Sarajevu 13. avgusta mijenja lokaciju.

Zbog velikog zanimanja za koncert rock ikone u njegovom rodnom gradu, umjesto u Bosanskom kulturnom centru, koncert će se održati u Domu mladih, s početkom u 21h.

Nakon što je prije tri sedmice na press konferenciji najavljeno da će Bebek održati svoj prvi solistički koncert u Sarajevu, među Bebekovim fanovima nastala je prava euforija, pa su organizatori, zajedno s managementom izvođača i vodstvom BKC-a odlučili koncert prebaciti u veći i prikladniji prostor, posebno iz razloga što je Željko Bebek poželio svom Sarajevu priuštiti pravi i žestoki rockerski koncert na kojem će publika biti na nogama!

A upravo su na sceni kultnog Doma mladih ostali urezani antologijski koncerti bendova poput Bijelog dugmeta, Indexa, Ambasadora, Crvene jabuke, Plavog orkestra i mnogih drugih bendova koji su ispisali pop-rock povijest naših prostora. Svi su oni neke od svojih prvih koncertnih koraka napravili upravo u Domu mladih.

Željko Bebek, originalni pjevač Bijelog Dugmeta koji je u svoj prvi bend Kodekse svojedobno doveo Gorana Bregovića, uistinu je najveće pjevačko ime naših prostora i jedina istinska rock ikona koja traje skoro 50 dugih godina!

Hitovi “Tijana”, “Oprosti mi što te volim”, “Da je sreće bilo “Laku noć svirači”, “Žuta ruža”, “Dabog da te voda odnijela” obilježili su njegovu solo karijeru, a zapjevat će ih na predstojećem koncertu u Sarajevu, uz novije uspješnice “Ono nešto naše”, “Kupit ću nam sat” i aktualne singlove “Kćeri moja”, “Kakav otac, takav sin“, i mnoge druge. Na set listi jedinstvenog spektakla u Domu mladih naći će se, dakako, i bezvremenski hitovi Bijelog dugmeta.

Ulaznice za koncert Željka Bebeka 13.08. na novoj lokaciji Doma mladih mogu se kupiti u sistemu kupikartu.ba, na platou Skenderije kao i na svim ostalim prodajnim mjestima kupikartu.ba! Sve ulaznice kupljene za lokaciju BKC-a, vrijede za koncert u Domu mladih!

Radio AS