Koncertom Crvene jabuke na Ilidži proslava Dana državnosti BiH

Dan državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembar, ove će godine na Ilidži biti proslavljen velikim koncertom grupe Crvena jabuka. 

Koncertom na otvorenom, koji Općina Ilidža poklanja svojim građanima ali i svim gostima, kultni sarajevski bend će obilježiti jedan od najvažnijih datuma u historiji naše zemlje, što ranijih godina nije bio slučaj. 

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur naglasio je da se pored infrastrukturnih programa, koji su određeni planom i programom, kao i potreba građana općine Ilidža, itekako razmišljalo i o projektima kakav je i koncert Crvene jabuke. 

“U ambijentu Rustempašine ulice, u samom centru Ilidže, će se 25. novembra održati veliki spektakl koji poklanjamo našim Ilidžankama i Ilidžancima, kao i svim stanovnicima Bosne i Hercegovine, ali i gostima koji tog vikenda budu na Ilidži”, poručio je načelnik Muzur, te kazao kako se nada da će s ovim koncertom Općina Ilidža krenuti u novu eru ovakvih dešavanja. 

Načelnik je naglasio kako Općina Ilidža pored obilježavanja i proslave državnih praznika u Rustempašinoj ulici već narednog ljeta planira napraviti niz ovakvih događaja i manifestacija, te potvrdio težnju da Rustempašina ulica u budućnosti postane veliko šetalište i centar svih dešavanja na Ilidži. 

“Želja nam je da i oni najmlađi osjete svu draž Dana državnosti, koji je izuzetno važan datum u našoj historiji i koji kao takav želimo dostojno obilježiti, ali i približiti našoj djeci”, rekao je načelnik Općine Ilidža. 

Upravo zbog toga u cjelodnevni program proslave Dana državnosti Bosne i Hercegovine bit će uključeni učenici svih osnovnih škola s područja općine Ilidža s prigodnim priredbama i muzičkim nastupima. 

“Drago mi je da smo u prilici uveličati Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Drago mi je da smo na Ilidži i da je ona počela živjeti s tim lijepim projektima od Stojčevca do nekih drugih događanja. Mi ćemo dati sve od sebe da koncert bude pravi bosanskohercegovački, sarajevski, ilidžanski… Bit će sigurno dan za pamćenje, uz želju da se Dan državnosti obilježava na takav način i svake naredne godine”, rekao je Dražen Žerić Žera, frontmen grupe Crvena jabuka.  

Načelnik Muzur, predsjedavajući Općinskog vijeća Ilidža Tarik Stambolić i frontmen Crvene jabuke Dražen Žerić Žera uputili su otvoren poziv svima da budu dio spektakularne proslave Dana državnosti Bosne i Hercegovine i koncerta Crvene jabuke koji će biti održan 25. novembra s početkom u 20 sati

Radio AS