Koncertom Zabranjenog pušenja završen prvi dan Vidikovac Festa na Trebeviću

Grupa Zabranjeno pušenje jučer je u sklopu Vidikovac Festa na Trebeviću održala koncert na kojem su promovisali svoj novi album “Karamba”, ali i zabavili publiku nakon nastupa benda Zoster.

Nastupi benda Srklet, Foxy Heada, Almasa i Zostera prethodili su koncertu Zabranjenog pušenja čime je završen prvi dan Vidikovac Festa koji se održava na platou iznad Trebevićke žičare.

Kako bilježe snimci s društvenih mreža, grupa Zabranjeno pušenje uveselila je publiku izvodeći pjesme poput “Djevojčice kojima miriše koža”, “Kažu mi da novog frajera imaš” te “Počasna salva”.

Potom su predstavili i pjesme s “Karambe”, albuma koji je zvanično predstavljen prošlog mjeseca, počevši od pjesme o ravnozemljašu “Ekremu”.

Vidikovac Fest na Trebeviću je uspio okupiti značajan broj posjetilaca, a zapravo predstavlja novi program koji se odvija u okviru Festivala Baščaršijske noći i održava se 2. i 3. jula, od 11 do 19:30 sati.

Za danas su najavljeni nastupi Stereo Banane, Elementala, grupe Skroz i benda Brkovi.

Ideja festivala je afirmacija urbane kulture i njeno povezivanje sa turističkom ponudom Sarajeva tokom ljetnih mjeseci. Jedna od ideja je i otkrivanje nove festivalske lokacije – plato iznad Sarajevske žičare na Trebeviću.

U fokusu festivala je muzika urbanog duha, ali privlačna široj publici. Osim muzičkih programa, na festivalu će se dešavati i programi iz drugih oblasti kulture i umjetnosti, ali i ekologije i turizma.

Radio AS