Kraj godine obilježit će sunčano vrijeme, temperature će početkom januara rasti do 18 stepeni

Kraj 2021. i početak 2022. godine obilježit će sunčano vrijeme, a dnevne temperature će rasti i do 18 stepeni celzija, najavljeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Meteorolozi najavljuju kako će se danas dnevne temperature kretati od 6 do 12, na jugu i do 15 stepeni. Preovladavat će pretežno oblačno vrijeme uz povremene sunčane intervale, dok će u Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Za sutra se najavljuje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 16 stepeni Celzija.

U subotu (1. januara) će biti pretežno sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Jutarnja temperatura će biti od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 18 stepeni Celzija.

U nedjelju (2. januara) će biti sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Jutarnja temperatura će biti od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 18 stepeni Celzija.

U ponedjeljak (3. januara) će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura će se kretati od 3 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni Celzija.

Radio AS