Kultura na ulice: Koncert Muzički kutak u Historijskom muzeju BiH

U subotu, 5. augusta sa početkom u 19:00 sati, u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine bit će upriličen koncert “Muzički kutak” u izvedbi prvakinje sarajevske Opere Aide Čorbadžić uz pratnju Belme Alić (violončelo) i Mirona Konjevića (klavir).

Na programu će se naći najljepše arije svjetskih kompozitora: Rameaua, Vivaldija, Haendela, Puccinija, Sainta, Donizzetija, Schumanna, Korngolda, Straussa i Gerswina. Ulaz na koncert je slobodan sa ograničenim brojem sjedećih mjesta.

Program će biti realizovan uz podršku partnera “Kultura na ulice 2023!” Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine.

“Kultura na ulice 2023!” je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat “Kultura na ulice!” je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta “Kultura na ulice!” je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Radio AS