Lana Pudar će dobiti stan na korištenje od Općine Centar

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Centar Sarajevo na dnevnom redu je bio i Prijedlog odluke o zakupu stana u Ulici Avde Jabučice 30 za potrebe naše višestruke prvakinje u plivanju Lane Pudar. 

“S obzirom na to da Lana Pudar ostvaruje izuzetne rezultate na međunarodnim, evropskim i svjetskim plivačkim takmičenjima iz oblasti sporta, općinski vijećnici su podržali ovu odluku kojom se daje u zakup stan, površine 74 metra kvadratna, na spomenutoj adresi po povoljnim uslovima. 

Porodica Pudar uputila je zahtjev Komisiji Općinskog vijeća za poslove iz stambene oblasti koja je, na 51. sjednici održanoj 29. maja ove godine, ustanovila da imenovana ispunjava uslove propisane Odlukom o zakupu stanova Općine Centar Sarajevo s obzirom na to da ostvaruje izuzetne rezultate u oblasti sporta na međunarodnim i svjetskim takmičenjima”, saopćeno je iz Općine Centar.

Članovi Komisije su jednoglasno usvojili zaključak kojim se utvrđuje prijedlog da se Lani Pudar dodjeljuje u zakup stan u ulici Avde Jabučice broj 30. 

Radio AS