Međunarodni aerodrom Sarajevo: Pušten u rad elektronski sistem za zaštitu perimetarske ograde

Međunarodni aerodrom Sarajevo kontinuirano ulaže napore kako bi unaprijedio sistem sigurnosti, te obezbijedio neometano odvijanje zračnog saobraćaja.

Jedan od njihovih prioriteta, ističu, bio je postići višu razinu sigurnosti svih subjekata koji učestvuju u ovom procesu, te su s tim u vezi omogućili uspostavljanje elektronskog sistema za zaštitu perimetarske ograde kompleksa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Na perimetru dužine od 11,5 km postavljen je video-nadzorni sistem čiji je cilj zaštita od eventualnog neovlaštenog pristupa aerodromskom kompleksu.

Ograda je opremljena najmodernijim kamerama sa naprednim mogućnostima, koje detektuju sve eventualne neželjene aktivnosti u području perimetra.

Povodom toga, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo danas je održana prezentacija ovog sistema na kojoj su prisustvovali direktor Granične policije BiH Mirko Kuprešaković i direktor OSA-e Almir Džuvo. Zaključeno je da je implementacija ovog sistema posebno značajna zbog očuvanje sigurnosti i zaštite državne granice Bosne i Hercegovine.

“Ovaj značajan korak u unapređenju sistema sigurnosti rezultat je zajedničke uspješne saradnje Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Granične policije BIH i OSA-e te potvrđuje posvećenost Aerodroma Sarajevo u osiguravanju najviših standarda sigurnosti što je ključni aspekt poslovanja i usluga koje pružaju”, saopšteno je.

Radio AS