“Muzika spaja” – zajednički koncert mladih iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Niša

USAID-ov projekat PRO-Budućnost, Škola za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Sarajevo, Osnovna muzička i baletska škola Novo Sarajevo, Pop Rock Škola Sarajevo i Čarobna Nota iz Niša organizuju koncert “Muzika spaja”.

Koncert će se održati u petak, 23. februara, u 19 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu na Grbavici, na adresi Kemala Kapetanovića 17.

“Muzika spaja” je kampanja koju su, u okviru projekta PRO-Budućnost, počele muzičke škole iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva uz podršku lokalnih vlasti, kako bi u vremenu velikih podjela u društvu ukazali na povezujuću narav umjetnosti i pokazali da u bogatstvu naših različitosti postoje brojne tačke spajanja, a jedna od njih je muzika.

Nakon zajedničkog koncerta održanog u decembru 2022. godine, te oslikavanja identičnih murala na fasadama ovih škola u junu 2023. godine, ove godine “Muzika spaja” na scenu stupa sa novim prijateljima – Pop Rock školom iz Sarajeva, te Čarobnom Notom iz Niša (Srbija).

Više od 150 mladih ljudi na pozornici koji pjevaju u jedan glas će slaviti zajedničke vrijednosti kao što su ljubav, tolerancija i empatija, te poslati poruku mira, razumijevanja i saradnje, s ciljem izgradnje bolje budućnosti.

Radio AS