Narednih deset dana očekuje se stabilno i suho vrijeme

Tokom narednih deset dana u Bosni i Hercegovini nastavlja se period stabilnog i suhog vremena, a samo u planinskom dijelu centralne i istočne Bosne od 16. do 18. marta moguće su slabe snježne padavine, najavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Od 23. do kraja prognoznog perioda 29. marta širom Bosne i Hercegovine očekuje se nestabilno vrijeme sa padavinama. Prognozirane vrijednosti maksimalnih i minimalnih temperatura zraka biće u granicama uobičajenih za kraj tekućeg mjeseca.

Do 23. marta, u Bosni minimalne temperature zraka očekuju se od minus četiri do jedan, u Hercegovini od šest do 11 stepeni Celzijevih. Danju u Bosni vrijednosti maksimalnih temperatura zraka kretaće se od pet do deset, u Hercegovini od 11 do 15 stepeni.

Posljednje sedmice marta, očekuje se blagi porast vrijednosti temperatura zraka, pa će u Bosni tokom jutra, prognozirane vrijednosti minimalnih temperature zraka biti od tri do osam, u Hercegovini od devet do 14, maksimalne u Bosni od 12 do 17, u Hercegovini od 14 do 19 stepeni Celzijevih.

Radio AS