Nova LED rasvjeta na prilazima osnovnim školama na području opštine Novi Grad

U okviru projekta “Izvođenje radova na rekonstrukciji prilaza osnovnim školama na području opštine Novi Grad Sarajevo u cilju poboljšanja sigurnosti učenika na putu prema školi i nazad”, urađeno je poboljšanje osvjetljenja pojedinih dijelova pristupnih pješačkih staza, stepeništa, trotoara, prelaza i cesta.

Na lokacijama koje predstavljaju takozvane konfliktne zone izvršeno je poboljšanje postojeće rasvjete ugradnjom nove LED rasvjete, a na pojedinim lokacijama izgradnja potpuno nove LED rasvjete, kako bi se postigao efekat sigurnosti i zone adekvatno osvijetlile.

Ovim projektom obuhvaćeno je šire područje opštine u blizini škola i vrtića u naseljima Dobroševići, Naselje heroja Sokolje, Briješće, Buča Potok, Otoka, Švrakino Selo, Alipašino Polje B i C faza, Saraje-Polje, Olimpijsko i Dobrinja D.

Također su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete u naselju “Dobrinja 1” u ulicama Trg Sabora bosanskog, Miroslava Krleže, Trg Zlatnih ljiljana, Vahide Maglajlić i Oslobodilaca Sarajeva. Umjesto stare dotrajale rasvjete, vrši se postavljanje nove LED rasvjete koja je mnogo efikasnija i sa manjom potrošnjom energije.

Osim toga, u pripremi je projekat modernizacije javne rasvjete u Aerodromskom Naselju, u ulicama Sarajevske olimpijade i Trg djece Dobrinje.

Radio AS