Nova opasnost u ruševnom objektu na Marijin Dvoru: Okupljaju se migranti i pale vatru

Urušavanje ostatak zgrade nekadašnje električne centrale u ulici Hiseta na Marijin Dvoru samo po sebi je već problem i potencijalna opasnost. No, sve je to propraćeno dodatnim problemima, a situacija se sve više pogoršava.

Naime, objekat koji se nalazi uz obalu Miljacke s jedne strane, i uz glavnu cestu koja vodi prema gradu s druge strane, urušio se u nedjelju.

Nadležni su objekat objezbijedili zaštitnom trakom koja je, međutim, djelimično zauzela saobraćajnu traku što umnogome otežava vožnju i prestrojavanje automobila. Također, postavljanjem trake zauzet je i trotoar pa pješaci doslovno moraju koračati cestom kako bi zaobišli zaštićeni prostor.

Saobraćaj je u ovom dijelu usporen, a trake su samim time otežale odvijanje saobraćaja jednom od najfrekventnijih gradskih sobraćajnica.

Međutim, tu nije kraj problema. Naime, u videosnimku koji je ustupljen redakciji portala Klix.ba, a koji je zabilježen u blizini objekta, vidljivo je da je objekat sada postao mjesto okupljanja migranata.

Nadalje, migranti su ovom urušenom objektu čak palili vatru, bili agresivni što je spriječilo zaštitare da reaguju.

S obzirom da se objekat nalazi u centru grada te da tom ulicom u svakom dijelu dana prolazi ogroman broj ljudi – što pješaka, što vozača – neophodno je poduzeti određene mjere kako bi se uklonio svaki vid opasnosti koji vreba iz ovog objekta i njegove neposredne blizine.

Radio AS