Novo Sarajevo: Završeni radovi na adaptaciji sala za tjelesni odgoj u tri osnovne škole

Općina Novo Sarajevo nastavila je realizaciju projekta adaptacije sala za tjelesni odgoj u objektima novosarajevsnih osnovnih škola, prema prethodno izrađenoj investiciono-tehničkoj dokumentaciji. Ove godine izvršena je adaptacija tri preostale sale i to u osnovnim školama „Kovačići“, „Grbavica II“, i „Malta“.

Radovi na adaptaciji fiskulturnih sala podrazumijevali su sanaciju sportskog poda i zidova, te ugradnju opreme. U sali OŠ “Kovačići”, pored navedenog izvršena je i  sanacija  svlačionica i toaleta.

Radove je danas sa saradnicima obišao načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović. U svom obraćanju za medije, načelnik Tanović istakao je da je ove godine za adaptaciju tri fiskulturne sale izdvojeno oko 200.000 KM, te da je prošle godine izvršena sanacija još tri sale koje su bile u najlošijem stanju i to u osnovnim školama „Grbavica I“, „Čengić Vila I“ i „Hrasno“.

“Općina Novo Sarajevo će svakako nastaviti pružati podršku i pomoć svim osnovnim školama s područja Općine, uključujući Centar “Vladimir Nazor” u Osnovnu muzičku i baletsku školu Novo Sarajevo u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnostima. Do sada je adaptirano ukupno šest fiskulturnih sala za šta je izdvojeno oko 500.000 KM, realizirani su projekti energetskog utopljavanja pet osnovnih škola, a svake godine se obezbijedi i potrebna oprema za unapređenje nastavnog procesa po zahtjevima direktora škola”, istakao je načelnik Tanović, te dodao da je i za narednu godinu planirana finansijska podrška osnovnim školama.

Direktori osnovnih škola istakli su da se izvorni oblik sportskih sala nije mijenjao od izgradnje škola, te su izrazili zadovoljstvo što će učenike nakon vraćanja na tradicionalno odvijanje nastave dočekati potpuno nova i opremljena sala za časove tjelesnog odgoja.

Radio AS