NUBBiH: Sutra besplatan upis članova povodom Međunarodnog dana pismenosti

Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine (NUBBiH) najavila je za 8. septembar besplatan upis zainteresovanih članova i mogućnost besplatnog produženja članstva za dosadašnje korisnike, pridružujući se obilježavanju 8. septembra kao Međunarodnog dana pismenosti te obilježavanja 78 godina djelovanja ove institucije.

“U okviru obilježavanja ovog važnog dana, redovnih aktivnosti i aktivnosti u okviru obilježavanja 78 godina svoga djelovanja i postojanja, Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine za 8. septembra organizuje Dan otvorenih vrata. Svi korisnici i posjetioci koji tog dana posjete Biblioteku mogu besplatno produžiti svoje učlanjenje ili se prvi put učlaniti u NUBBiH u Sektoru za usluživanje korisnika”, naveli su iz Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH.

Posjetioci će imati priliku pogledati i izložbu “Iz fondova NUBBiH”, gdje je predstavljen dio kulturno-historijskog blaga koji se baštini, čuva i daje na korištenje svima.

Međunarodni dan pismenosti obilježava se 8. septembra svake godine, a utemeljio ga je UNESCO davne 1967. godine. Promoviše važnost učenja i pismenosti, ali i osvješćuje javnost o problemu nepismenosti, koji još pogađa veliki dio svjetske populacije.

Radio AS