Od sutra prestaju važiti GRAS-ove penzionerske iskaznice, korisnicima dato uputstvo

Od sutra, 2. jula, prestaju važiti penzionerske iskaznice preduzeća GRAS, a korisnici će u narednom periodu umjesto iskaznice moći koristiti ček od penzije ovjeren na prodajnom mjestu GRAS-a.

Iz ovog sarajevskog preduzeća ponovo su pozvali penzionere da dostave dokumente za izradu elektronskih karti te su ih napomenuli da to mogu učiniti svaki radni dan od 7 do 15 sati.

Prodajna mjesta Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža radnim danom od 1. do 10. jula radit će produženo od 7 do 16:30 sati, a od 11. jula do kraja mjeseca od 7 do 15 sati.

Prodajna mjesta Alipašin Most, Nedžarići, Hadžići i Vogošća radnim danom rade od 7 do 15 sati. Sva prodajna mjesta sutra će raditi od 8 do 13:30 sati.

Iz GRAS-a su saopštili da je danas počela prodaja pretplatnih karata za ovaj mjesec za radnike, nezaposlene, uposlenike MUP-a, privremene penzionerske kupone, strane penzionere, bračnog druga penzionera, invalide, šehidske porodice, ratne vojne invalide i dobitnike priznanja i odlikovanja.

Svi korisnici su dužni prilikom kupovine donijeti iskaznicu na uvid radi upisa broja iskaznice.

Prodaja radničkih kupona zone A, pored uobičajenih prodajnih mjesta, vrši se i na kioscima GRAS-a koji se nalaze na Baščaršiji, Domu Armije, Marijin Dvoru, Željezničkoj stanici i Čengić Vili.

Radio AS