Olimpijski bazen u Sarajevu: Intenzivna škola plivanja za djecu

U sklopu akcije “Ljeto na Olimpijskom” Olimpijski bazen Otoka organizovat će školu plivanja tokom raspusta za djecu pod nazivom “Intezivna škola plivanja”. 

“Vrijeme je godišnjih odmora, vaša djecu su na raspustu, a htjeli bi da ih uključite u neku sportsku aktivnost, da savladaju osnove plivanja i plivačkih tehnika. Nudimo vam intezivnu školu plivanja za djecu mlađeg i starijeg školskog uzrasta. Svakim radnim danom od ponedjeljka do petka”, objavljeno je na stranici Olimpjiskog bazena u Sarajevu.

Za djecu od 6 do 9 godina termini su 10:00 do 11:00 sati, a djecu od 10 do 16 godina 11:00 do 12:00 sati.  

Prvi ciklus je od 17. do 28. jula, drugi od od 31. jula do 11. augusta i treći od 14. do 25. augusta. 

Cijena škola plivanja za jedno dijete je 70 KM, dvoje djece 120 KM i troje 150 KM.

Intezivna škola plivanja u trajanju od 10 radnih dana nudi mogućnost da dijete što brže pređe iz kategorije neplivača u plivačku populaciju. Odnosno, ukoliko već poznaje neke od plivačkih tehnika, iste može ponoviti/održavati stečena znanja i sposobnosti.

Program obuhvata sve one koji žele kroz proces organizovanog vježbanja pod stručnim nadzorom profesora tjelesnog odgoja i fizioterapeuta poprave svoje tjelesno držanje, nauče osnove plivanja kao i sportske tehnike plivanja  (kraul, leđno, prsno) te unaprijede zdravlje u cjelini uzrasne kategorije od 6 do 16 godina.

Radio AS