Omladinski film festival počinje 18. jula, najveći broj projekcija do sada

Ovogodišnji 15. Telemach Omladinski Film Festival Sarajevo bit će otvoren 18. jula, a iz Direkcije Festivala su najavili da posjetioce očekuje najbolje izdanje do sada, sa najvećim brojem projekcija otkako postoji Festival.

Ovogodišnji OFF prikazaće 59 filmova na šest festivalskih lokacija i to besplatne projekcije dugometražnih filmova iz tri selekcije u sklopu Ilidža Open Air na ljetnoj pozornici te Vils Summer Screen u kinu između muzeja.

Na brojnim lokacijama u toku su radovi na sređivanju lokacija i ukrašavanju ulica. Za ukrašavanje ulica Sarajeva zaduženi su KJKP Rar i KJKP Park.

Festivalska groznica ove godine trajaće duže s obzirom na to da je Vlada KS dala saglasnost za rad ugostiteljskim objektima do 02.00 za vrijeme trajanja OFF-a.

Posjetioci će moći uživati i u jedinstvenom događaju Party Street u Ulici Sime Milutinovića svaku noć od 20-02.

Iz Direkcije festivala najavlju i sjajan program dugometražnog filma u sklopu otvorenog kina Poli Open Air Gimnazijska te projekcije takmičarskih kratkih filmova u Pozorištu mladih.

Ulaznice su u prodaji za projekcije u sklopu Poli Open Air Gimnazijska, Pozorištu mladih te za Central Clubbing party, dok su ulaznice za ostale sadržaje besplatne i mogu se preuzeti na tickets.omladinski.ba,

Prodaja karata vršiće se putem Box office koji se otvara od ponedjeljka (17. juli), a radno vrijeme je svaki dan do kraja Festivala od 11-20 sati na trgu ispred Pozorišta mladih.

Radio AS