Općina Centar će finansijski podržati izgradnju i podizanje spomenika Tvrtku I Kotromaniću

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potpisali su jučer u sarajevskoj Vijećnici sporazum o finansijskoj podršci izgradnji i podizanju spomenika bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića.

Općina Centar će u finansijskoj podršci izgradnje i podizanja spomenika bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića učestvovati sa 50.000 maraka.

Načelnik Mandić pozdravio je izgradnju i podizanje ovog spomenika koji će imati svoju simboliku, ljepotu i historijsku važnost.

“Raduje me da Općina Centar i Grad Sarajevo zajednički realiziraju projekat koji za cilj ima sačuvati sjećanje na jednu od najznačajnijih figura u historiji Bosne i Hercegovine”, kazao je Mandić.

Gradonačelnica Karić istakla je da zajedno moramo činiti maksimalne napore da sačuvamo sjećanje na velika i značajna imena naše historije, među kojima je kralj Tvrtko koji predstavlja povijesno naslijeđe svih građana i naroda BiH.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što je i Općina Centar na čelu sa načelnikom Srđanom Mandićem iskazala zainteresovanost za realizaciju ovoga projekta na čemu smo veoma zahvalni”, istakla je Karić.

Radio AS