Općina Centar uručila ključeve od stana umjetniku Alminu Zrni

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je danas ugovor o zakupu stana sa Alminom Zrnom na osnovu kojeg mu se stan u Ulici Kralja Tvrtka 7 dodjeljuje na korištenje na period od tri godine.

Načelnik Mandić istakao je da je svojim radom veliki umjetnik Almin Zrno zaslužio dobiti stan na korištenje od lokalne zajednice. 

“Zbog ovakvih stvari, ja zaista uživam raditi ovaj posao jer Almin je naš istaknuti samostalni umjetnik, borac ARBiH, dobitnik brojnih nagrada i kao takav nije imao riješeno stambeno pitanje, a koje smo danas konačno obezbijedili”, kazao je načelnik Mandić.

“Izuzetno sam zahvalan i ne mogu vam objasniti koliko meni ovo znači za moj život i moje stvaralaštvo”, poručio je Zrno.

Almin Zrno godine 2000. postaje član Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH (ULUPUBiH), a 2003. organizuje prvu samostalnu izložbu pod nazivom “STAGE” u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine. Do danas je organizovao desetine samostalnih izložbi u Bosni i Hercegovini i inostranstvu. Dobitnik je šest prestižnih nagrada Collegium Artisticum za najbolju fotografiju i nosi status istaknutog samostalnog umjetnika Kantona Sarajevo. Prvu monografiju Vijećnica – Almin Zrno objavljuje 2015. godine, a monografiju “Apology of Eros” 2018. godine.

Radio AS