Općina Ilidža izdala građevinsku dozvolu za izgradnju osnovne škole na Stupu

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur potvrdio je da je Općina Ilidža izdala građevinsku dozvolu za izgradnju Jedanaeste osnovne škole na Stupu. 

“Time je kompletirana dokumentacija neophodna za početak realizacije projekta o kojem se samo pričalo, u posljednje dvije decenije, dok konkretni koraci nisu bili poduzeti”, navodi se.  

Kako se navodi u saopćenju za javnost Općine Ilidža, još početkom juna prošle godine najavljeno je da je projekt izgradnje osnovne škole na Stupu jedan od kapitalnih i najvažnijih za Općinu Ilidža.  

“Nakon desetina godina priče o osnovnoj školi u naselju Stup, danas možemo reći da je Općina Ilidža izdala građevinsku dozvolu. Radi se o sigurno najmodernijoj školi u Kantonu Sarajevo, čiji je projekt radio Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu, po najmodernijim i najnovijim standardima u obrazovanju”, kazao je Muzur.

Dodao je da je, sa ministricom obrazovanja Kantona Sarajevo Naidom Hota-Muminović, dogovoren nastavak saradnje i izdvajanje budžetskih sredstava za početak realizacije tog projekta.

Radio AS