Općina Ilidža: Nastavlja se uspješna realizacija projekata rekonstrukcije saobraćajnica

Prvi radovi na obnovi i rekonstrukciji saobraćajnica na području općine Ilidža u 2022. krenuli su već početkom ove kalendarske godine. Iako vremenski uslovi nisu bili idealni, još u januaru su počele pripreme za asfaltiranje ulica unutar izletišta Stojčevac, a zatim i još nekih saobraćajnica u ovoj lokalnoj zajednici.

Nedavno saniranje i asfaltiranje ulice Francuske revolucije, kojem je prethodilo rješavanje dugogodišnjeg problema na kanalizacionoj mreži, tek je jedan od projekata koji je uspješno realizovan u Mjesnoj zajednici Sokolović Kolonija.

Planiranim polaganjem asfalta u ulicama Nihadija i Sestara Elčić, kako kažu iz Općine, ovaj dio naselja Sokolović Kolonija poprimit će jedan posve novi izgled.

U toku su radovi na rekonstrukciji još nekoliko saobraćajnica na teritoriji općine Ilidža.

Počeli su radovi na asfaltiranju kraka ulice Skladi (216 metara) i Šamin gaj (142 metara), a ulica Drage Filipovića od broja 45 do 53 dobila je novi asfalt u dužini 217 metara. Završeno je i asfaltiranje u ulici Zabosnice, gdje je položeno 1.640 metara novog asfalta.

Istovremeno su otvoreni radovi na još pet projekata od kojih je jedan i asfaltiranje dijela ulice Dr. Halid-bega Hrasnice.

U proteklom periodu u potpunosti su obnovljene ulice Stupska, Zaima Topčića, Buhotina, Mratnjevače, krak ulice Dr. Mustafe Pintola, a asfaltiran je i spoj od ulice Gornja mahala do ulice Rakovička cesta u dužini od 97 metara, dok je u ulicama Vreoca i Poligonska izgrađeno skoro 900 metara metara potpuno novih pješačkih staza.

Radio AS