Općina Novi Grad radnicima Zraka uplatila po 1.080 KM jednokratne pomoći

Sidikat kompanije “Zrak” obavijestio je javnost da je Općina Novi Grad danas radnicima uplatila jednokratnu pomoc u iznosu od 1.080KM radnicima.

Iz sindikata ističu kako su općina i njen načelnik i ovom prilikom pokazali da su spremni pomoći preduzeću u onoj mjeri u kojoj to oni mogu.

“Bez obzira na to što nemaju nikakva ovlaštenja nad istim, dok sa druge strane većinski vlasnik Vlada FBIH isto ovo preduzece gura u stečaj, što je zaista nečuveno, pogotovo kad se uzme u obzir da se radi o preduzecu iz namjenske industrije”, istakli su.

Radnici Zraka se zahvaljuju Općini Novi Grad i načelniku Semiru Efendicu na ovoj pomoći jer poslije nekoliko mjeseci bez plate (a radnicima se ukupno duguje 7 plata), ističu kako je ova pomoć vratila dostojanstvo ovim radnicima te im dala dodatnu snagu.

“Želimo iskoristiti ovu priliku da jos jednom uputimo apel kako Vladi FBIH, tako i Općinskom sudu u Sarajevu, da se zaustavi proces stečajnog postupka, jer bi se pokretanjem istog prekršio zakon o finansijskoj konsolidaciji”, poruka je radnika Zraka.

Radio AS