Općina Novi Grad Sarajevo svečanim programom obilježava Dan državnosti BiH

Dan državnosti Bosne i Hercegovine – 25. novembar, Općina Novi Grad Sarajevo i ove će godine obilježiti svečanim programom, uz defile učenika novogradskih osnovnih škola.

Podsjećanjem na hiljadugodišnje postojanje naše domovine, na njenu historiju i vrijednosti, Općina Novi Grad Sarajevo obilježit će 25. novembar s onima koji treba da nastave da je čuvaju i grade – saopćeno je iz te općine.

Na Dan državnosti, 25. novembra, ispred zgrade Općine okupit će se oko 150 učenika novogradskih osnovnih škola. Oni će nositi državne zastave i prošetati do parka “Bosanski stećak i zastava”, gdje će biti održan čas istorije.

Nakon toga, zajedno s predstavnicima Općine položit će cvijeće na Centralno spomen-obilježje i odati počast šehidima i poginulim borcima Armije i MUP-a Republike BiH, onima koji su dali život za našu domovinu, za slobodu u kojoj mi danas živimo.

Centralni dio programa obilježavanja Dana državnosti naše domovine bit će održano u multimedijalnoj sali Općine, uz prigodan kulturno-zabavni program, najavljeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Radio AS