Novi Grad Sarajevo: Uređenje parkova i klupa za odmor šetača u susret proljeću

Na području općine Novi Grad Sarajevo u toku je uređenje parkova i postavljenje novih klupa i korpi za otpatke, kako bi se građanima osiguralo više mjesta za odmor prije dolaska proljeća. 

Na zahtjev MZ ”Otoka” i najstarije populacije, u ulici Brčanska se radi pješačka staza koja će biti upotpunjena novim klupama za odmor i korpama za otpatke. Radove finansira Općina Novi Grad, a izvodi ih KJKP ”Park”. U toku su radovi i u parku u ulici Antuna Branka Šimića, gdje se vrši uklanjanje starih i ugradnja novih klupa i korpi za otpatke zbog devastacije i dotrajalosti, te će se u narednom periodu raditi na hortikulturnom uređenju ovog parka.

Također, zbog velikih oštećenja na klupama, Općina Novi Grad Sarajevo putem JP ”Lokom” provodi aktivnosti na uklanjanju i reparaciji oštećenih klupa. Uposlenici JP ”Lokom” vrše reparaciju i ”osvježavanje” klupa duž šetališta uz Bulevar Meše Selimovića. Klupe se demontiraju i odvoze u radionicu JP ”Lokom”, te se bruse radi uklanjanja korozije, boje i postavljaju na postojeća mjesta.

“Uporedo sa tim radovima, JP ”Lokom” vrši i uklanjanje svih oštećenih klupa na prostoru novogradske općine, koje predstavljaju opasnost za stanovnike, a koje do sada nadležni nisu tretirali. Te aktivnosti se provode kontinuirano i trajat će mjesec”, naveli su iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Radio AS