Općina Novo Sarajevo nabavila kardiomobil Hitnoj pomoći

Općina Novo Sarajevo nabavila je kardiomobil putem Službe za civilnu zaštitu za potrebe JU Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Kako je saopćeno, riječ je o vozilu s najsavremenijom medicinskom opremom namijenjenom za spašavanje ljudskih života, ne samo građana Općine Novo Sarajevo nego i svih građana u Kantonu Sarajevo.

“Na ovaj način Općina Novo Sarajevo potvrdila je svoju predanost unapređenju zdravstvenog sektora i brigu za dobrobit njenih građana. Vjerujemo da će uz pomoć ovog kardiomobila biti brža i kvalitetnija zdravstvena zaštita građana u hitnim situacijama”, naveli su.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović kazao je kako je vozilo trebalo biti kupljeno i ranije, ali je zbog rata u Ukrajini bilo teško doći do njegove nabavke.

“Jako smo ponosni da i na ovaj način kontinuirano iz godine u godinu podržavamo zdravstveni sektor, ulažemo u njega jer to je naša obaveza i dužnost, obaveza prema građanima koji će sutra koristiti ovo vozilo i onih koji će spašavati njihove živote”, kazao je načelnik dr. Tanović.

Direktorica JU Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, dr. Jasna Husejinbegović-Musić zahvalila je Općini i općinskom načelniku na ovakvom vidu podrške te istakla kako je današnji dan bitan za Hitnu pomoć, jer će kardiomobil mnogo značiti ljekarima koji na terenu spašavaju ljudske živote.

Nakon pregleda i prijema kardiomobila, Općinski načelnik i direktorica JU Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo potpisali su Ugovor o pravima i obavezama korištenja kardiomobila.

Vrijednost ove nabavke iznosila je 250.000 KM.

Radio AS