Općina Novo Sarajevo podržala rad deset osnovnih škola sa 125.000 KM

U svrhu podrške i poboljšanja uslova rada osnovnih škola iz Novog Sarajeva, Općina Novo Sarajevo namjenski je izdvojila sredstva u ukupnom iznosu od 125.000 konvertibilnih maraka.

Deset osnovnih škola iskazalo je potrebu za finansijskim sredstvima koja će iskoristiti za stvarne potrebe, među kojima su Centar za obrazovanje i rehabilitaciju “Vladimir Nazor” i Osnovna muzička i baletska škola “Novo Sarajevo”. 

Za deset osnovnih škola biće izdvojeno po 12.000 KM, dok će za Edukativni centar Nova Kasaba, koji je područna škola OŠ “Malta”, biti izdvojeno 5.000 KM.

Ova podrška biće namijenjena za sanaciju školskih ograda, sala za tjelesni i zdravstveni odgoj, školskih aula, trpezarija i toaleta, rekonstrukciju krovova, krečenje prostorija škola, uređenje parking prostora, nabavku opreme, učila i školskog inventara.

“Općina Novo Sarajevo nastavlja pružati podršku i pomagati osnovnim školama za postizanje što kvalitetnijeg rada. Ovo je treća godina za redom da je pomoć obrazovnim ustanovama dodijeljena tako da se konkretna finansijska sredstva mogu iskoristiti za stvarne potrebe i goruće probleme škola”. saopćeno je iz Općine.

Radio AS