Općina Stari Grad priprema svečani program povodom Dana državnosti BiH

Općina Stari Grad Sarajevo nizom prigodnih sadržaja obilježit će i ove godine 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo učestvovat će u obilasku spomen-obilježja i polaganju cvijeća na mezarjima i spomenicima, a nakon toga općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić će sa saradnicima i ove godine dijeliti obroke socijalno ugroženim građanima u Restoranu Dobre volje Udruženja Pomozi.ba. Općina Stari Grad finansirala je svečani ručak povodom Dana državnosti BiH za 230 korisnika ove javne kuhinje kojima će također biti uručeni i prigodni pokloni i čestitke.

U 18:00 sati, u Sali 1 Općine Stari Grad Sarajevo održat će se Premijera dokumentarnog filma “Zmaj od Bosne”, autora Avde Huseinovića, čiji je glavni pokrovitelj Općina Stari Grad Sarajevo. Život i djelo gradačačkog bega Husein kapetana Gradaščevića, poznatijeg kao Zmaj od Bosne, po prvi put ekranizirani su kroz naučno-istraživački dokumentarni film „Zmaj od Bosne“ koji je snimljen kako bi se sačuvao od zaborava život ovog beskompromisnog borca za bosansku slobodu.

Povodom Dana državnosti BiH, ulice uže starogradske jezgre biće ukrašene cvijećem, a uposlenici Općine Stari Grad Sarajevo tog dana građanima će dijeliti cvijeće i čestitke.

Općina Stari Grad Sarajevo poziva sva pravna i fizička lica koja posluju na prostoru ove općine da u petak, 25.11.2022. godine, na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, istaknu državne zastave na objektima, te doprinesu prazničnoj atmosferi i prigodnom obilježavanju jednog od najznačajnijih državnih praznika.

“Uvaženi građani, isticanjem zastava na zgradama institucija BiH, ulicama, fasadama stambenih i drugih poslovnih zgrada, ugostiteljskim objektima i radnjama, poslat ćemo snažnu poruku o državnosti i opstojnosti Bosne i Hercegovine, naše jedine, cjelovite i nedjeljive domovine”, naveli su iz Općine.

Radio AS