Otvaranje KFC-a sutra u Štrosmajerovoj ulici u Sarajevu

( Foto: Klix.ba)

U proteklih nekoliko mjeseci vršene su pripreme za osposobljavanje novog KFC restorana koji će svoja vrata zvanično otvoriti u utorak, 5.12. u 12 sati.

Jedan od najvećih svjetskih lanaca restorana Kentucky Fried Chicken (KFC) dnevno uslužuje preko deset miliona gostiju u više od 22 hiljade svojih restorana širom svijeta, a toj priči se u augustu 2022. godine pridružila i BiH.

Sada ih samo nekoliko sati dijeli od otvorenja njihovog trećeg objekta u Sarajevu, gdje ćete ukusnu prženu piletinu, pripremanu po jedinstvenoj recepturi i čuvanu pod strogim uslovima, od danas moći probati i u samom centru grada.

Novi KFC restoran nalazi se u Štrosmajerovoj ulici, koja se pruža odmah naspram Katedrale Srca Isusova. Dijelom zahvaljujući i novoj lokaciji, gdje nam je doista nedostajao jedan ovakav objekat, novi KFC zaisgurno će postati jedno od najposjećenijih mjesta, kako domaćih tako i stranih posjetitelja.

Osim što će “pojačati” gastronomsku ponudu grada, on je također od velikog značaja i za bh. tržište rada. Uz nova radna mjesta, budući zaposlenici imaju priliku proći kroz obuku i steći certifikat, koji je naposlijetku priznat u bilo kojem KFC-u u svijetu.

U restoranu se radi sa najsavremenijom tehnologijom, dok njegov kvalitet potvrđuje i činjenica da, među lancima restorana brze hrane, KFC zapravo ima najvišu ljestvicu food safety-ja. Prije nego bude poslužena, piletina ovdje, prije svega, prolazi kroz proces provjere. (Klix.ba)

Ena Kurtović