Otvorena obnovljena šalter sala Općine Centar

Obnovljena šalter sala Općine Centar Sarajevo je otvorena danas te nadležni tvrde da će time biti poboljšane usluge građanima.

Kako su saopćili iz ove općine, puštanju u rad novog informacionog i red sistema prisustvovali su općinski načelnik Srđan Mandić i kantonalni ministar unutrašnjih poslova Admir Katica. Mandić je naglasio je da je realizacijom ovog projekta olakšan proces dobijanja usluga.

“Prije svega koristim priliku da se zahvalim našim sugrađanima na razumijevanju, budući da je pružanje usluga za vrijeme izvođenja radova na adaptaciji šalter sale bilo izmješteno na nekoliko lokacija. U saradnji s MUP-om, koji je sufinansirao i inicirao projekat, omogućili smo građanima da u jednoj modernoj i digitalizovanoj sali dobiju kompletnu uslugu. Koristim priliku da se zahvalim i MUP-u i ministru Katici na svesrdnoj podršci u realizaciji ovog zajedničkog projekta”, izjavio je.

Prema njegovim riječima, unapređenje usluga se neće završiti unapređenjem šalter sale.

“Već intenzivno radimo na tome da dodatno unaprijedimo red sistem kako bi sugrađani sa svojih mobilnih uređaja mogli rezervisati red za izdavanje ili ovjeru dokumenata. Zadovoljstvo korisnika usluga je naš prioritet i tome smo u potpunosti posvećeni”, dodaje Mandić.

Ministar Katica se zahvalio načelniku i općinskoj administraciji te naglasio da je zajednička realizacija projekta primjer uspješne saradnje i funkcionisanja javne uprave.

“Ovo je sjajan dan i odlična vijest za građane općine Centar s obzirom na to da od danas više ne moraju na više lokacija prikupljati dokumentaciju radi ostvarivanja prava. Ministarstvo i Općina Centar realizacijom ovog projekta osigurali su da građani sve lične dokumente mogu dobiti u ovoj sali. Pokazali smo kako zajedničkim snagama treba funkcionisati javna uprava, koja prije svega treba biti učinkovita, kvalitetna i blizu građanima”, podsjetio je.

Pozvao je druge načelnike općina u Kantonu Sarajevo da prate primjer Općine Centar kako bi pomogli i olakšali građanima u ostvarivanju njihovih prava.

Adaptaciju i uređenje šalter sale zajednički su finansirali Općina Centar i MUP Kantona Sarajevo, a u cilju omogućavanja, kako su naveli, bržeg i učinkovitijeg pružanja usluga i povećanja zadovoljstva korisnika.

Osim usluga koje pruža Općina Centar Sarajevo, građanima je omogućeno i pružanje usluga predaje zahtjeva i preuzimanje dokumenta koji se odnose na evidenciju JMB, prebivališta/boravišta, ličnih karata, vozačkih dozvola, putnih isprava, promjene ličnog imena.

Otvaranju obnovljene sale su prisustvovali i mandatar novog saziva Vlade Kantona Sarajevo Nihad Uk, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Benjamin Isović (SDP), vijećnici Aida Koluder-Agić (NS), Maida Gabela (PZP), Samir Fazlić (NS), Alen Girt (NS), Dženan Muminović (DF), Velija Katica (nezavisni vijećnik), Željko Majstorović (PZP) i Dragan Stevanović (SDP) te predstavnici MUP-a Kantona Sarajevo, saopćili su iz Općine Centar.

Radio AS