Pavle Krstić kandidat za ministra nauke, visokog obrazovanja i mladih KS

Kantonalni odbor Naše stranke jednoglasno je podržao Pavla Krstića, profesora na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu kao kandidata za ministra za nauku, visoko obrazovanje i mlad Kantona Sarajevo.

Kako ističu iz Naše stranke, Krstić je diplomirao, magistrirao i doktorirao na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

On trenutno predaje na Katedri za urbanizam i prostorno planiranje, a također je predavač i na Šumarskom, Poljoprivredno-prehrambenom i Građevinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Dugogodišnji je predsjednik Upravnog odbora Klizačko-koturaljskog kluba “BOSNA”, član je Skupštine Federalnog saveza klizačkih sportova, član je Skupštine i U.O. Saveza klizačkih sportova BiH.

“Što se tiče samog visokog obrazovanja i mladih, u prvom redu insistirat ću na reformi visokog obrazovanja po ugledu na evropske univerzitete te na reformi i formiranju širokog sistema neprofesionalnog (amaterskog) sporta koji bi obuhvatio kompletnu omladinsku populaciju. To podrazumijeva značajno pojednostavljenje administracije. Što se tiče opštih principa, to su dosljedno poštivanje ljudskih prava, u prvom redu individualnih, pa onda i kolektivnih te osiguranje socijalne pravde za sve”, kazao je Krstić.

Podsjećamo, Krstić je bio kandidat Naše stranke za Skupštinu Kantona Sarajevo na izborima 2022. godine. Učestvovao je u radu stručnih komisija u Općini Centar i Gradu Sarajevu.

Sjendica Skupštine KS na kojoj se očekuje imenovanje nove Vlade zakazana je za 24. mart.

Radio AS