Planirana izgradnja mosta u Pionirskoj dolini

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas je sa vijećnikom Dženanom Mulićem obišao lokaciju na području mjesne zajednice Pionirska dolina gdje bi u skorije vrijeme trebala započeti izgradnja novog mosta.

Naime, stanovnici mjesnog područja „Pionirska dolina“ već dugi niz godina traže proširenje mosta u Pionirskoj dolini budući da sadašnje rješenje onemogućava nesmetano odvijanje saobraćaja i kretanje pješaka.

Načelnik Mandić prezentovao je predstavnicima Savjeta mjesne zajednice „Pionirska dolina“ projektantsko rješenje kojim se predviđa izgradnja novog mosta, za šta će Općina Centar iz budžeta izdvojiti oko 120.000 maraka.

“Danas smo došli kako bismo na licu mjesta utvrdili da li ste saglasni sa ponuđenim rješenjem. Mi ćemo pristupiti izradi projektne dokumentacije za izgradnju novog mosta, a također vas želim obavijestiti da je u toku izrada projektne dokumentacije za izgradnju vodovodne mreže u naseljima Radava i Alapi”, kazao je Mandić.

Nakon obilaska terena, održan je i sastanak u prostorijama mjesne zajednice na kojem su predstavnici Savjeta iznijeli probleme sa kojima se suočavaju te delegirali prioritetne projekte za područje Mjesne zajednice „Pionirska dolina“.

Radio AS