Počeli radovi na demontaži urušenih zidnih struktura Električne centrale

Društvo The Place d.o.o. Sarajevo, koje je vlasnik parcele na kojoj se nalaze ostaci Električne centrale na Hisetima u Sarajevu, danas je započelo radove na demontaži urušenih zidnih struktura Električne centrale.

“Postupili smo po rješenju u roku koji nam je propisan od Federalne uprave za inspekcijske poslove. lako smo imali izazovan rok od pet dana od dana dostavljanja rješenja (ponedeljak, 20. mart), danas započinjemo sa radovima na demontaži urušenih zidnih struktura Električne centrale na Hisetima. Izvođač radova je kompanija Neimari d.o.o. Sarajevo i radovi na demontaži će se izvršiti u skladu sa smjernicama i pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika FBiH”, navodi se u saopštenju za javnost. 

Apelovali su na građane koji žive u neposrednoj blizini samog lokaliteta, kao i one koji se svakodnevno tuda kreću za razumijevanje i strpljenje za vrijeme trajanja radova. Naveli su da se iskreno nadaju da će u što skorijem roku otkloniti opasnost koja trenutno postoji na lokalitetu, a uzrokovana je obrušavanjem ostataka Električne centrale.

Također, zbog mogućnosti pojačane pojave prašine prilikom izvođenja radova, apelovali su na sve učesnike u saobraćaju na dodatni oprez te da se, koliko god je to moguće, koriste alternativne saobraćajnice za vrijeme trajanja radova.

“U procesu demontaže ostataka Električne centrale aktivno učestvuje i Služba za civilnu zaštitu općine Centar i na tome im se ovim putem zahvaljujemo. Posebnu zahvalnost upućujemo ka Ministarstvu unutrašnjih poslova KS, PU Centar i Jedinici za saobraćaj na predanom i posvećenom angažmanu u proteklom i periodu koji nam slijedi”, saopšteno je iz Društva The Place.

Radio AS