Počinje izgradnja dječijeg igrališta u ulici Rudi Čajavec

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić danas je sa saradnicima obišao lokaciju gdje su počeli pripremni radovi za izgradnju dječijeg igrališta u ulici Rudi Čajavec, u MZ ”Dobrinja.

Ovom prilikom načelnik Efendić je kazao da se radi o prostoru na kojem je planirana izgradnja dječijeg igrališta, te da je nekada ranije na tom mjestu igralište postojalo, ali je iz nepoznatih razloga mobilijar nestao.

”Imali smo jednu peticiju velikog broja građana sa zahtjevom da se izgradi igralište. Moram reći da je ovo prostor na kojem nema u blizini dječijih igrališta. Danas je izvođač radova počeo sa pripremama na ovom gradilišu, te vjerujem da će sa dolaskom lijepog vremena radovi napredovati veoma brzo”, istakao je Efendić. Vrijednost projekta je 100.000 KM.

Načelnik Efendić obišao je i radove na izgradnji sportskog igrališta u B fazi Alipašinog Polja, kod OŠ ”Fatima Gunić”, a gdje je predviđena izgradnja novog terena za nogomet sa umjetnom travom, teren za basket sa gumenom podlogom, asfaltne staze, zaštitna panelna sportska ograda visine 4 m oko cijelog kompleksa, te javna rasvjeta. Od mobilijara će biti postavljeni golovi za nogomet, koš, klupe, kao i korpe za otpad.

”Oba igrališta će biti ograđena, imamo jedan broj igrališta koja nisu ograđena i uglavnom puno je veće zadovoljstvo građana kod onih koja su ograđena, zbog pristupa pasa lutalica, svih vrsta devatsacija i ostalog“, rekao je načelnik Efendić.

Pored igrališta koja su u izgradnji, načelnik Efendić je sa saradnicima obišao i dječije igralište u ulici Trg ZAVNOBIH-a, u B fazi Alipašinog Polja, čija je rekonstrukcija i izgradnja završena u februaru ove godine, a na kojem je postavljen novi urbani mobilijar za djecu, gumena antitraumatska podloga, kao i ograda.

Radio AS